Parfumuri:scurta introducere

Mai intai a existat tamaia.Stiu,asta a sunat ca:,,Mai intai a fost cuvantul”.Nu am schimbat subiectul, tot despre parfumuri vorbesc.In primul rand, acest cuvant provine din sintagma latineasca “per-fumus”, insemnand “in intregime fum”.Aparut in antichitate in Mesopotamia si Egipt, parfumul a jucat si joaca, pana in prezent, un rol vital in viata noastra.Apoi, la inceputul secolului 19 au aparut parfumurile sofisticate:Chanel no5 a fost primul parfum lansat de Gabriel ,,Coco”  in 1921.Marca acestui parfum are o istorie controversata, asa ca cine e interesat poate urmari filmul Coco before Chanel. In zilele noastre, Chanel si-a puso semnificativa amprenta in ceea ce priveste couture & perfumes.

Perfumes: short introduction

Firstly, the incense apperead. Yeah, it may sound like :’In the beginning was the Word, and the Word was with God’, but I am still talking about perfumes. Let’s go back to basics. The word comes from the latin syntagm ‘per-fumus’, which means through smoke. The art of making perfumes began in ancient Mesopotamia and Egypt and was further refined by the Romans and Persians. It plays a vital role in our life.

 

 

Poate va intrebati de ce am ales sa fac un astfel de post.Asa cum am mai spus, parfumul este un must-have pentru mine.Nu imi pot incepe ziua fara a ma da cu parfum.Haha asta suna de parca mananc parfum pe paine,dar nu este chiar asa!De fiecare data cand ies din casa, stiu ca niste pufuri de parfum ma vor face sa zambesc si sa  imi schimb atitudinea.Parfumul imi este ca un prieten,ce-i drept tinut in dulap sau in geanta.The perfume knows how to cheer me up when I’m down in the mouth.It can take you high but also bring you down.Daca folosesti un parfum pentru ocazii nepotrivite, atunci ai cam dat-o in bara.Eu, de obicei, sunt constienta ca pe parcursul zilei trebuie ceva mai light si care sa se potriveasca cu mood-ul meu.Seara,  optez pentru un parfum mai obraznic,mai sexy.Un alt lucru important este cantitatea(sa nu torni toata sticla pe tine) si calitatea.

Parfumuri preferate:Chanel Chance,Coco Mademoiselle,Chanel no5(desi necesita o tinuta si atitudine classy)Miracle,Hypnose-Lancome Paris,Jean Paul Gaultiere Classique,Amor Amor-Cacharel,Miss Dior Cherie,Versace-Bright Crystal,etc.

Accessoriile e viata mea!

Sper sa va fie destul de clar ca subtitlul e ironic agramat.Astea chiar as fi in stare sa le mananc pe paine sau cred ca deja o fac.Azi mi-am luat lantul din imagine si o curea dubla foarte tare.Sunt innebunita dupa cercei.Sunt extrem de innebunita dupa collar & statement  necklaces.Cine este doritor sa ma impresioneze imi poate face un astfel de cadou si scapa usor.Detin si eu cateva, doar ca nu sunt destule.

Zara-primit de la verisoara mea draga

Punct si de la capat:incep sa ma pregatesc pentru Crazy Daisy.Pentru mine deja a inceput weekendul!Va pup

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *